

![]() |
![]() |
Jedna z podstawowych przypraw kuchni tajskiej. Nadaje potrawom odświeżający, cytrynowy smak, pozbawiony kwaśności cytryny. Przyprawę można użyć do ryb, owoców morza czy kurczaka i wieprzowiny. Dzięki niej urozmaicimy smak dań typu curry, zupy, sos czy dania z makaronem. Trawa cytrynowa sprawdzi się najlepiej do tajskiego curry w połączeniu z mleczkiem kokosowym, chili, galangalem i liśćmi kaffiru.
Sposób przygotowania: Moczyć przed użyciem. Lekko rozgnieść. Dodać do potrawy na początku przyrządzania - można usunąć przed podaniem.
Skład produktu: trawa cytrynowa suszona 100%
Wyprodukowano w Tajlandii.
254 |
Brak recenzji użytkowników
Kraj pochodzenia: Egipt
Oryginalny cukier palmowy w stałej formie. Używa się go w kuchni tajskiej do dań z woka, ale także do słodzenia ciast, ciasteczek i deserów.
Kraj pochodzenia: Uganda