

![]() |
![]() |
Ale lodowata ta woda! Ile jeszcze muszę go płukać? Aż woda będzie przezroczysta! Ile to wody trzeba zmarnować! Te zdania najczęściej słyszę, gdy mój mąż przygotowuje ryż do sushi. W każdym przepisie typu “jak przygotować ryż do sushi” możemy przeczytać, że trzeba go wypłukać ze zbędnej skrobi. Ja się pytam: “Po co się tak męczyć?”. Ryż Nishiki Musenmai nie wymaga płukania. Wrzucasz do garnka lub ryżowaru, dodajesz wody i gotujesz. Oszczędzasz wodę i czas.
Wartość odżywcza w 100g/100ml produktu:
Wartość energetyczna | 1490kJ/350kcal |
Tłuszcze | 0.6g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.2g |
Węglowodany | 79g |
- w tym cukry | < 0.5g |
Białko | 6.6g |
Sól | <0.01g |
Skład produktu: ryż do sushi Nishiki. Nie wymaga płukania.
Wyprodukowano w Stanach Zjednoczonych.
Brak recenzji użytkowników
Wyprodukowano w: Hong Kong
Kraj pochodzenia: Japonia